nieuws

FAQ


Kan ik de Praxtour ook op mijn eigen computer aansluiten?

Ja, maar je hebt wel de meegeleverde VirtuReal cycling software nodig om te kunnen fietsen. De computer moet voorzien zijn van een krachtige processor en een goede grafische kaart.

Kan ik de Praxtour ook als een losse hometrainer gebruiken?

Je kunt er natuurlijk wel op fietsen zonder weerstand, maar het apparaat functioneert enkel aangesloten aan de Praxtour-computer met gebruikmaking van de routefilm.

Kan ik ook op mijn eigen spinning bike of hometrainer de routefilm rijden?

Nee, de Praxtour is uitgerust met unieke software en elektronica die niet op andere bikes zit. Onze bike en routefilm vormen een onlosmakelijk geheel.

Kan ik ook films van andere leveranciers bij de Praxtour gebruiken?

Nee, onze routefilms zijn speciaal voor de Praxtour gemaakt. En zo kun je onze films ook niet bij andere systemen gebruiken.

Moet ik de gehele route uitrijden?

Nee, elke langere route heeft 5 tussenmeetpunten die ook als start- en eindpunt kunnen worden gekozen. Zo rij je van meetpunt naar meetpunt.

Kan ik ongetraind of in matige conditie de Alpe d’Huez route rijden?

Het is nooit verstandig om ongetraind een zware tocht als Alpe d’Huez te rijden. Je bent zelf verantwoordelijk voor je daden. Praxtour is niet aansprakelijk voor de gevolgen van onverantwoord gebruik! Je kunt overigens de weerstand lichter instellen, waarmee de beklimming een stuk minder lastig wordt.

Hoeveel routefilms kunnen we in de toekomst verwachten?

Praxtour streeft ernaar haar gebruikers een ruime bibliotheek met routefilms te kunnen bieden. Jaarlijks worden minimaal 6 routes (1 box) toegevoegd.